ßßß
Przygotowanie:Sałatka: Sałatę umyć , osuszyć na ręczniku papierowym , porwać na mniejsze kawałki.Cebule pokroić w piórka , paprykę w cieniutkie paseczki ( np. używając obieraczki do warzyw) rzodkiewki pokroić na 4 części.Na każdy talerz położyć sałatę , posypać kukurydzą oraz ułożyć resztę warzyw.Każda porcję oprószyć łyżeczką przyprawy do sałatek.Na środek dania położyć kleks z łyżki śmietany.Pierś: Mięso umyć , osuszyć , przekroić na 2 pojedyncze piersi ( bez polędwiczek) oprószyć przyprawami z obu stron – wetrzeć w mięso. Rozgrzać patelnię grillowa , smażyć piersi z rumiano z obu stron.Pokroić w plastry , położyć na śmietanie. ( 1 pierś -jedna porcja)Grzanki:Czosnek przecisnąć przez praskę , połączyć z masłem oraz przyprawami. Palucha pokroić w kromki ( 2-3 cm , u mnie wyszło 6 , po 3 na osobę) Usmażyć na suchej patelni na rumiano z obu stron lub podpiec w piekarniku.Każda posmarować masłem czosnkowym oraz posypać serem żółtym. Położyć na talerz z sałatką