ßßß
Składniki / Ingredients:6 filetów z piersi kurczaka / 6 chicken breast filletsszczypta soli i pieprzu / pinch of salt and pepper4 łyżeczki miodu wielokwiatowego / 4 teaspoon multiflorous honey5 łyżeczek musztardy Kamis sarepska / 5 teaspoons mustard Kamis sarepskaprzyprawa do kurczaka / seasoning for chicken1 łyżeczka suszonej bazylii / 1 teaspoon dried basil1 łyżeczka czerwonej papryki ostrej / 1 teaspoon red hot paprika1/2 łyżeczki majeranku / 1/2 teaspoon marjoram1 łyżeczka zioła prowansalskie / 1 teaspoon Herbs de Provence1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlicmasło lub olej do wysmarowania formy / butter or oil to grease the formSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 30 min, pieczenie: 55 min, ilość porcji: 5Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i pokroić na równe kawałki (aby wszystkie kawałki kurczaka upiekły się w tym samym czasie). W małej miski dobrze wymieszać miód z musztardą, bazylią, papryką, majerankiem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Potem formę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo). Do formy wykładamy kurczaka i częścią sosu polewamy kurczak. Następnie wkładamy formę do rozgrzanego piekarnika (175 stopni) i pieczemy przez około 30 minut. Po 30 minutach przewrócić kurczaka na drugą stronę i polać resztą sosu. Pieczemy go przez 25 minut. Odstawić na 10 minut przed podaniem, aby kurczak ostygł.*****We mix well with honey mustard, basil, paprika, marjoram, garlic and Herbs de Provence in a small bowl. Then, we cover a form of baking paper and smear a butter. We grease of chicken a seasoning for chicken (company, this is a matter of taste - I use Galeo). We put the chicken in a form and pour sauce chicken. Then, we put the form in the preheated oven (175 degrees) and we bake chicken for about 30 minutes. After 30 minutes, we turn over the chicken to the other side and pour the rest of the sauce. We bake his for 25 minutes. The chicken let stand for 10 minutes before serving to cool.