Wykonanie
6 maja 2014Składniki:10 skrzydełekMarynata:4 łyżki pikantnego
ketchupu2 łyżki
musztardy sarepskiej2 łyżki sosu
chili1 łyżka
przyprawy do pikantnych skrzydełek1 łyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
chiliCiasto:2
jajka1/2 szklanki
mleka1 szklanka
mąki pszennej3 łyżki sosu
chili50g. tartego
sera żółtegoPanierka:1 szklanka
mąki1/2 szklanki pokruszonych
płatków kukurydzianych50g. tartego
sera żółtegoDodatkowo ok 1 l.
oleju

Przygotowanie:Skrzydełka umyć ,osuszyć , poodcinać lotki (małe końcówki). Składniki na marynatę wymieszać razem , zalać skrzydełka-przemieszać dłońmi.Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.Składniki na panierkę wymieszać razem.W garnku rozgrzać mocno
olej.Każde skrzydełko maczać dokładnie w ciście a następnie obtaczać w panierce tak by cała powierzchnia
mięsa była nią pokryta.Smażyć skrzydełka ok 2-3 min z każdej strony. Podawać z ulubionym sosem i dodatkami.SmacznegoPost navigation← Połączenie
młodych ziemniaków z
masłem i
koperkiem jest wyśmienite do tego bogate w witaminy
szparagi oraz kwaśna
śmietana stanowią świetny lekki zestaw obiadowy na ciepłe dni :)Pyszna zupka dla maluchów z dodatkiem zdrowego
mięsa z indyka oraz
kaszy manny :) →