ßßß Cookit - przepis na Corndogi

Corndogi

nazwa

Wykonanie

Byłam ciekawa jak smakują corndogi o których ostatnio wiele słyszałam. Pomysł wykonania bardzo fajny i pomysłowy ale czy smaczny? Powiem tak: spodziewałam się, że ciasto otulające parówki będzie chrupiące, a było tylko troszeczkę, ale generalnie potrawa smaczna chociaż nie powala. W sam raz na jakiś Kinder bal.
Ciasto
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka ostrej musztardy
1 jajko
szczypta soli
1/2 szklanki mleka
6 parówek
olej do głębokiego smażenia - 3 szklanki
Wymieszać składniki ciasta. Musi być dość gęste ciasto. Zagrzać olej w rondelku najlepiej takim wysokim i wąskim.
Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju na złotobrązowy kolor.
Podawać z keczupem lub musztardą
Źródło:http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2014/07/corndogi.html