Wykonanie
Byłam ciekawa jak smakują corndogi o których ostatnio wiele słyszałam. Pomysł wykonania bardzo fajny i pomysłowy ale czy smaczny?
Powiem tak: spodziewałam się, że ciasto otulające
parówki będzie chrupiące, a było tylko troszeczkę, ale generalnie potrawa smaczna chociaż nie powala. W sam raz na jakiś Kinder bal.
Ciasto1/2 szklanki
mąki kukurydzianej1/2 szklanki
mąki pszennej1 łyżka ostrej
musztardy1
jajkoszczypta
soli1/2 szklanki
mleka6
parówekolej do głębokiego smażenia - 3 szklankiWymieszać składniki ciasta. Musi być dość gęste ciasto. Zagrzać
olej w rondelku najlepiej takim wysokim i wąskim.Każdą
parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w
oleju na złotobrązowy kolor.Podawać z
keczupem lub
musztardą