ßßß Cookit - przepis na Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.

Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.

nazwa

Wykonanie

1 stycznia 2015
Składniki:
0,5kg. dużych pieczarek
Ciasto:
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1 szklanka maki pszennej
200g. tartego sera żółtego
Po jednej łyżeczce:
soli , pieprzy , chili , słodkiej papryki
mąka pszenna do obtoczenia
olej do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki obrać , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym.
Każdą pieczarkę przekroić na pół.
Składniki na cisto połączyć razem za pomocą miksera lub trzepaczki do jajek.( Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie , dodać mąki , ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego)
W garnku rozgrzać olej , maczać pieczarki w cieście a następnie obtaczać w mące.
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Wyjmować łyżką cedzakową , osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego
Post navigation
← Delikatne kotlety o wyrazistym smaku.
Chrupiące kawałki kurczaka które smakują za równo na ciepło jak i na zimno.Najlepiej podać je w towarzystwie ulubionego sosu na zimo czy też na ciepło z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/pieczarki-w-tej-wersji-smakuja-na-cieplo-i-zimno-sa-swietna-przekaska-podczas-imprez-czy-spotkan-ze-znajomymi