ßßß Cookit - przepis na Chrupiące kawałki kurczaka które smakują za równo na ciepło jak i na zimno.Najlepiej podać je w towarzystwie ulubionego sosu na zimo czy też na ciepło z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.

Chrupiące kawałki kurczaka które smakują za równo na ciepło jak i na zimno.Najlepiej podać je w towarzystwie ulubionego sosu na zimo czy też na ciepło z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.

nazwa

Wykonanie

1 stycznia 2015
Składniki:
10 skrzydełek kurczaka
5 pałek z kurczaka
1 podwójna pierś z kurczaka
Ciasto:
3 jajka
1 szklanka mleka
1,5 szklanki maki pszennej
400g. tartego sera żółtego
Po jednej łyżce:
soli , pieprzy , chili , słodkiej papryki
olej do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
Mięso umyć , oczyścić z błonek.
Ze skrzydełek odciąć lotki , piersi pokroić na mniejsze kawałki.
Składniki na cisto połączyć razem za pomocą miksera lub trzepaczki do jajek.( Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie , dodać mąki , ma mieć konsystencje ciasta naleśnikowego)
W garnku rozgrzać olej , maczać kawałki kurczaka w cieście a następnie obtaczać w mące.
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Wyjmować łyżką cedzakową , osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego
Post navigation
Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.
Ser w tej postaci nadaje się idealnie do pieczywa z dodatkiem świeżych warzyw , kopytek czy makaronu dodatkowo okraszonego boczkiem z cebulą. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/chrupiace-kawalki-kurczaka-ktore-smakuja-za-rowno-na-cieplo-jak-i-na-zimno-najlepiej-podac-je-w-towarzystwie-ulubionego-sosu-na-zimo-czy-tez-na-cieplo-z-frytkami-i-salatka-ze-swiezych-warzyw