Wykonanie
Składniki:
podwójny
filet z kurczakacurry,
sól i
pieprz do smaku
szklanka
mlekaolej do smażenia w głębokim tłuszczu
Ciasto Naleśnikowe:
200-250 g
mąki pszennejszklanka
mleka2
jajapapryka ostra,
papryka słodka i
sól do smaku
Sposób przyrządzenia :
Filet umyć, pokroić w kawałeczki o mniej więcej takiej samej wielkości, przyprawić
przyprawą curry,
solą i
pieprzem. Wsadzić do lodówki na minimum 1 godz.
Do miski wsypać wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe i sporządzić gęstą masę.
Kurczaka dodać do ciasta naleśnikowego i dokładnie wszystkie kawałki w nim obtoczyć.
Następnie do wysokiego garnka wlać
olej i wrzucać na rozgrzany tłuszcz po kilka kawałków tak, aby przykrywał je tłuszcz i smażyć na złoty kolor.
Podawać z
sosem słodko-kwaśnym.