ßßß
ciasto na 5 naleśników:1 jajo0,5 szklanki mleka1/4 łyżeczki soli1/2-3/4 szklanki mąki pszennejostra i słodka papryka, pieprzfarsz:10 dag szynki wieprzowej gotowanej w plastrach20-25 dag startego na dużych oczkach sera żółtegoZ mąki, jaja, mleka, przypraw przygotować ciasto.Porcję ciasta wylać na patelnie i usmażyć z jednej strony, odwrócić na drugą, zmniejszyć gaz i na połowę naleśnika wyłożyć starty ser żółty i szynkę, patelnię przykryć pokrywką.
Następnie po chwili nasz farsz przykryć połową naleśnika, przez krótką chwilkę podsmażać.
Następnie ciasto delikatnie nacisnąć widelcem w połowie i ostrożnie złożyć w trójkąt, jeszcze przez parę sekund podsmażać.
Gotowe, można posypać zieleniną lub polać np. ketchupem.