ßßß
Przygotowanie:Warzywa obieramy gotujemy do miękkościW tym czasie rybę kroimy w małe kawałki skrapiamy sokiem z cytryny-nacieramy. Maczamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej wmieszanej z pieprzem cytrynowym.smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.Ugotowane 2 marchewki , selera i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach -dodajemy koncentrat pomidorowy , sól i pieprz. Ostatnią marchewkę kroimy w plasterki , pora rwiemy pionowo robiąc " włosy".W dnie salaterek układamy " włosy" z pora , a po bokach plasterki marchewki.Następnie układamy troszkę tartych warzyw i kawałki ryby , posypujemy serem żółtym -czynność powtarzamy.Żelatynę rozpuszczamy w 1 l. gorącego wywaru z gotujących się wcześniej warzyw ( jeśli mamy za dużo odlewamy , jeśli za mało dolewamy wody i chwilę podgotowujemy , przed wsypaniem żelatyny)Zalewamy salaterki , odstawiamy do stężnięcia.Podajemy wyłożone na tackę / talerz.SmacznegoPost navigation← lekkie ,syte krokiety smaczne na ciepło i zimno ,idealne na bezmięsny obiad oraz świąteczne danie.Zapraszam :)Pierś z kaczki to zupełna nowość dla moich kubków smakowych.Mięso wychodzi soczyste o bardzo ciekawym i wyrazistym smaku.Przygotowane na słodko zaspokoi i zaskoczy nie jedno wybredne podniebienie.Zapraszam :) →