ßßß
Składniki:kapusta biała – 0,5 kg,kukurydza w puszce – ½ puszki,ogórki kiszone – 2 szt,marchewka – 2 szt,szczypiorek – 1 pęczek,koperek – 2-3 gałązki,sól do smaku,oliwa – 2 łyżki,ocet jabłkowy – 1 łyżka,cukier do smaku.Przygotowanie:Kapustę umyć i poszatkować na szatkownicy. Dodać startą marchewkę. Nasolić, wygnieść i zostawić na pół godzin, aby kapusta zmiękła. Po tym czasie jeśli kapusta puściła dużo soku to część wylać. Dodać starte ogórki kiszone, odrobinę posiekanego koperku i pół puszki kukurydzy. Oliwę wymieszać z octem i cukrem. Zalać surówkę i zostawić na godzinę, aby smaki się połączyły. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.