Wykonanie

SkładnikiCiasto:suche
drożdże, 7 gramciepła
woda, ok. 100 mililitrów
cukier, 3/4 łyżeczki
mąka pszenna, 200 gram
oliwa, 1 łyżka
sól, 3/4 łyżeczki
majeranek, 1 i 1/2 łyżeczkiSos:
masło, 1/2 łyżki
cebula dymka, 1 sztuka
czosnek, 2 ząbki
śmietana kremówka (30%), 1/3 szklankistarty
cheddar, 1/3 szklanki
sól,
pieprzDodatkowo:
camembert, 4 plastrywędzona
mozzarella, 4 plastry
feta, 10-15 kosteklazur złocisty, 3 gramy
pomidorki koktajlowe, 5 sztuk
bazylia, klika liściSposób przygotowania1. Wszystkie składniki na ciasto połączyć. Wrabiać przez 10 minut. W razie potrzeby dolać
wody lub dosypać
mąki. Całość przełożyć do miski, zasypać
mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.2. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni (funkcja góra-dól). Ciasto rozwałkować w koło. Ułożyć na blaszce posmarowanej
olejem.3.
Cebulę i
czosnek drobno posiekać. Zarumienić na
maśle. Zalać kremówką. Chwilę gotować, aż zgęstnieje. Wrzucić
cheddar. Przyprawić. Gotować 2-3 minuty.5. Na ciasto nałożyć sos. Następnie poukładać plastry
camemberta i
mozzarelli, kostki
fety, pokruszony lazur i
pomidorki przekrojone na pół. Piec przez 10-12 minut. Posypać
bazylią.