Wykonanie
            Bardzo smaczna, orzeźwiająca pizza ze świeżymi dodatkami. 
Spody można upiec wcześniej lub po zamrozić. Przepis z bloga Moje ekspresje kulinarne .

Składniki na ciasto :2 płaskie łyżeczki 
soli1 i 1/2 szklanki ciepłej 
wody40 g świeżych 
drożdży2 łyżeczki 
cukru4 łyżki 
oliwy600 g 
mąki pszennej tortowejDo 
wody wkruszamy 
drożdże, dodajemy łyżeczkę 
mąki i łyżeczkę 
cukru. Mieszamy aż 
drożdże się rozpuszczą. Naczynie w którym zrobiliśmy rozczyn 
drożdżowy wkładamy do garnka ( u mnie metalowa miska ) z bardzo ciepłą 
wodą. Zakrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 minut aż "ruszy ".Na stolnicę przesiewamy 
mąkę, dodajemy pozostały 
cukier i 
sól. Robimy wgłębienie, powoli wlewamy rozczyn z 
drożdży całość mieszając, dodajemy 
oliwę, mieszamy aż składniki się połączą. Następnie wyrabiamy ciasto dość energicznie przez około 10 minut aż będzie gładkie, elastyczne i nie będzie kleiło się do rąk.Ciasto przekładamy do wysmarowanej 
oliwą miski i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę. Ma podwoić swoją objętość. Ja umieściłam w misce w której wcześniej była ciepła 
woda ( metalowa ). Miska nagrzała się, była cieplutka - ciasto pięknie wyrosło w 30 minut :)Ponad to :1/2 szklanki pesto
mozarellapomidorki koktajloweświeża 
bazyliaoliwa z oliweksól, 
pieprzKiedy ciasto wyrośnie, wyjmujemy je na stolnicę i dzielimy na 6 części. Każdą rozwałkowujemy na dość cienkie okrągłe placki. Smarujemy cienko pesto. Umieszczamy na blasze na pergaminie. Pieczemy w temp. 220°C przez 10-13 minut. Ja piekłam w 200°C przez 15 minut.Po upieczeniu na wierzchu układamy 
pomidorki, 
mozarellę, 
bazylię.Całość doprawiamy 
solą, 
pieprzem, skrapiamy 
oliwą.Smacznego :)