ßßß
Składniki (2 porcje)CebulaŁodyga selera naciowegoZąbek czosnku2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki suszonego tymiankuPuszka krojonych pomidorówSól, pieprz, cukier400g filetów z dorsza (mogą być mrożone)PrzygotowaniePosiekaj drobno cebulę i seler naciowy.Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, seler, przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżeczkę tymianku.Podsmaż wszystko na średnim ogniu, mieszając, przez 5 minut.Dodaj pomidory z puszki, dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem, zaczekaj aż się zagotuje.Do bulgoczącego sosu włóż rybę, duś pod przykryciem na średnim ogniu 15 minut (20 minut, jeśli używasz filetów mrożonych).Gotowe!Zobacz takżeDorsz w sosie koperkowymDorsz zapiekany z warzywam iPieczony dorsz z boczkiem