Wykonanie
            Jak w każdym przepisie, stopień ostrości dania można łatwo dostosowac do swych upodobań, zwiększając lub zmniejszając ilość 
ostrego sosu. 
Wieprzownia z tego przepisu wychodzi pyszna: miękka i delikatna, a jednoczesnie pełna smaku. Jako dodatek pasuje 
ryż lub 
makaron. Przepis na podstawie SouthYourMouth .

4 kotlety ze 
schabu wieprzowego1 duża 
cebula - obrana, pokrojona w 
pióra1 
czerwona papryka - pokrojona w paski1/2 szklanki grubo siekanego 
szczypiorkuolej do smażeniamarynata:1 łyżeczka 
ostrego sosu 
chili (sriracha)2 łyżki 
sosu sojowego2 łyżki 
oleju1/2 łyżeczki świezo mielonego 
czarnego pieprzu1 
cebula - obrana, pokrojona w cienkie 
piórasos:1-2 łyżki 
ostrego sosu 
chili (sriracha)1/3 szklanki 
sosu sojowego1/3 szklanki 
wody2 łyżki 
sosu barbecue1 łyżeczka 
cukru3 obrane, przeciśniete ząbki 
czosnku2 cm obranego, drobno posiekanego świeżego 
imbiru1/2 łyżeczki 
oleju sezamowego1 łyżeczka 
mąki ziemniaczanej1. Kotlety 
schabowe kroimy w cieniutkie paski. Marynujemy 1 godzinę (maksymalnie do 8 godzin - w lodówce).2. W woku lub dużej głebokiej patelni rozgrzewamy niedużą ilośc 
oleju. Podsmażamy, miszając, 
cebulę z 
papryką. Gdy 
cebula bedzie szklista, zsuwamy warzywa do 
boku patelnu/woka, po czym obsmażamy 
mięso - mieszając, aż przestanie byc różowe.3. Dodajemy przygotowany z wymieszanych ze 
soba skaldnikow sos oraz siekany 
szczypiorek. Mieszamy. Gotujemy chwile razem, aż sos zgestnieje. Gotowe danie zawsze można dodatkowo doprawić sosem 
chili.