Wykonanie
            Poniższy przepis to świetny pomysł na błyskawiczny, pożywny obiad pełen warzyw. Stopień ostrości sosu można z łatwością dostosować do własnego gustu. Jeśłi chcemy, by danie miało więcej sosu, podwajamy jego ilość. Bardzo polecam! Przepis na podstawie MarhurasRecipe.com .

4 tortille pszenne*1 
papryka czerwona1 
papryka zielona1 
marchewka2 ząbki 
czosnku1 duża 
cebula6 
pieczarek4 liście 
kapusty pekińskiejsos:ok. 1/2 szklanki dobrego 
keczupu1-2 łyżeczki 
ostrego sosu 
chili2 łyżki 
sosu sojowego1 łyżka 
miodu1 łyżka 
soku z cytrynyświeżo mielony 
czarny pieprz do smaku
olej do smażenia1. 
Papryki kroimy w paski, 
marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Obraną 
cebulę kroimy w grube 
pióra, 
pieczarki - w plastry, liście 
kapusty pekińskiej - w paski. 
Czosnek obieramy i drobno siekamy.Tortille kroimy na pół a następnie w paski.Z podanych składników przygotowujemy sos.2. W woku lub na dużej patelni rozgrzać 
olej. Podsmażyć, mieszając, obie 
papryki z 
marchewką. Następnie dodać 
cebulę, 
czosnek i 
pieczarki. Gdy 
cebula będzie szklista, dodać 
kapustę pekińska i zalać całość sosem. Wymieszać, po czym dodać tortille. Całość dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku świeżo zmielonym 
czarnym pieprzem. Smażyć razem jeszcze 2-3 minuty, by tortille nasiąkły sosem. Podawać gorące.* Madhura używa 
indyjskich placków chapati, jednak tortille były dla mnie bardziej dostępne