Myślałem że mnie już nic nie zaskoczy,a jednak. Dziś chciałbym przedstawić najbardziej ekstramalną wersję kurczaka Gong Bao bez kurczaka i orzeszków. Mam nadzieję że będzie wam smakować.Składniki:Papryka czerwona lub zielona20 niewielkich pieczarek2 papryczki chiliMarchewkaCiemny sos sojowyCebuladymkaImbir świeżyZąbek czosnkuPrzygotowanieKroimy ćwiartkę czerwonej papryki w paski centymetrowej szerokości. Marchew kroimy w cienkie paski (ok 5 milimetrów szerokości). Czosnek i imbir drobno siekamy, papryczkę chili należy pokroić w plasterki. Cebulędymkę kroimy w pióra, a jej zieloną część siekamy.Na woka wrzucamy pieczarki podsmażamy je bez tłuszczu ok minutę na dużym ogniu. Następnie dodajemy posiekany czosnek i imbir oraz chili, po około minucie dodajemy cebulę i marchew. Dodajemy trzy łyżki sosu sojowego. Wszystko mieszamy i dodajemy paprykę. Całość mieszamy i podgrzewamy na dużym ogniu przez około minutę. W razie potrzeby można dodać sosu sojowego lub troszkę wody aby utrzymać minimalną ilość sosu w potrawie.Przed samym podaniem potrawę należy posypać posiekaną cebulądymką.Smacznego ! i !