Wykonanie
            Naszła mnie dziś wielka ochota na coś chińskiego. Mąż podpowiedział: "Może stir fry Ogińskiego?" To był strzał w dziesiątkę! Robi się to danie szybko, co jest ważne, kiedy człowiek wraca głodny z pracy. Wspaniały domowy "Chińczyk" :)100 g 
makaronu z zupek chińskich lub 
makaronu Miepojedyncza 
pierś kurczaka5-6 
pieczarekśrednia 
cebulapół 
czerwonej paprykigarść 
kapusty pekińskiej5 łyżek 
ostrego ketchupułyżka ciemnego 
sosu sojowegosok z jednego plasterka 
cytryny2 łyżeczki 
mioduNajpierw przygotowałam wszystkie składniki:- zagotowałam 
wodę na 
makaron,- cienko (!) pokroiłam: pierś w paseczki, 
pieczarki w plasterki, 
paprykę w paseczki, 
cebulę w piórka, 
kapustę na około centymetrowe paski- w kubeczku wymieszałam 
ketchup, 
sos sojowy, 
sok z cytryny i 
miód.Do gorącej 
wody włożyłam niepołamany 
makaron i zostawiłam pod przykryciem. Na gorący 
olej wrzuciłam 
kurczaka i smażyłam przez 2 minuty. Po tym czasie dodałam warzywne składniki i smażyłam na dużym ogniu przez 2 minuty, cały czas mieszając. Po tym czasie odcedziłam 
makaron, dodałam do warzyw, wlałam sos i ciągle smażąc, wymieszałam. Gotowe.
