Wykonanie
            Pyszne danie w stylu chińskim, tym razem z 
makaronem ryżowym w roli głównej. Warzyw jest niewiele, 
kapusta pekińska jest tu głównym i dominującym warzywem, oprócz niej mamy 
paprykę, 
cebulę, 
marchewkę i 
pieczarki, ale to, co tutaj najlepsze 
makaron, który przyprawiony 
sosem sojowym, 
przyprawą "5 smaków" i 
olejem z prażonego 
sezamu, mogłabym jeść bez końca . 
Makaron ryżowy z 
kapustą pekińską oprócz tego, że jest pyszny jest też bardzo szybkim daniem. Miseczkę takiego 
makaronu możemy 
mieć dosłownie w 15 minut.

250 g 
makaronu ryżowego1/2 średniej główki 
kapusty pekińskiej, pokrojonej w paski1/2 strąka 
czerwonej papryki, pokrojonej w paski1 
cebula, pokrojona w piórka2 
marchewki, pokrojone w słupki3 
pieczarki, pokrojone w plastry1 łyżeczka 
przyprawy 5 smaków1 łyżeczka drobno pokrojonej 
papryczki chilli1 łyżka 
oleju do smażenia stir-fry2 łyżki 
sosu sojowego2 łyżki 
oleju z prażonego 
sezamuMakaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzewamy 
olej do smażenia, dodajemy 
przyprawę 5 smaków, 
cebulę, 
paprykę, 
marchewkę, 
pieczarki i grubsze części 
kapusty pekińskiej. Smażymy kilka minut cały czas mieszając, po czym dodajemy resztę 
kapusty i 
sos sojowy. Smażymy jeszcze 2 minuty, dodajemy ugotowany i odcedzony 
makaron oraz 
olej z prażonego 
sezamu i dokładnie mieszamy. Podajemy natychmiast.