ßßß
Cookit - przepis na Pasztet z królika i wieprzowiny
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasztet z królika i wieprzowiny
Składniki
Królik
Cebula
Bułka
Jajko
Sól
Pieprz
Ziele angielskie
Liść laurowy
Gałka muszkatołowa
Cukinia
Makaron
Karkówka
Kapusta
Papryka
Oliwki
Bazylia
Ser mozarella
Wykonanie
Smaczny pasztet domowej roboty. Najlepiej smakuje ze
szczypiorkiem
.Składniki1 cały
królik
0,7kg podgardla (wieprzowego)2
cebule
2 czerstwe
bułki
3
jajka
sól
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowaniaKrok 1
Królika
i podgardle ugotować do miękkości z zielem i
listkiem laurowym
.
Mięso
obrać z kości i zemleć wraz z
cebulą
i namoczoną w wywarze
bułką
. Zemleć należy 3
razy
! Dodać
jajka
,
sól
,
pieprz
, gałkę. Wymieszać, przełożyć do blaszki i piec ok 50 minut. Z tej porcji wychodzi 3 keksówki lub jedna duża blacha. Należy je napełniać do połowy wysokości, bo pasztet rośnie.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.8/ 10 (6 votes cast)Pasztet z
królika
i
wieprzowiny
, 9.8 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyPasztet z
cukinii
Królik
Buraczkowa z
makaronem
dla niemowlakówZrazy z
karkówki
z
kapustą
i
papryką
Rolada włoska z
oliwkami
,
bazylią
i
mozzarellą
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/03/6618/pasztet-z-krolika-i-wieprzowiny
Przepisy powiązane
pasztet z królika
PIECZONE PLACKI Z CUKINII, SUSZONYCH POMIDORÓW I CZARNYCH OLIWEK
Fit frittata
Pasztet pieczony babci Agatki...obowiązkowo na święta:)
Szybkie śniadanko
Składniki powiązane (0)