ßßß Cookit - przepis na Pasztet z królika i wieprzowiny

Pasztet z królika i wieprzowiny

nazwa

Wykonanie

Smaczny pasztet domowej roboty. Najlepiej smakuje ze szczypiorkiem.
Składniki
1 cały królik
0,7kg podgardla (wieprzowego)
2 cebule
2 czerstwe bułki
3 jajka
sól
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania
Krok 1
Królika i podgardle ugotować do miękkości z zielem i listkiem laurowym. Mięso obrać z kości i zemleć wraz z cebulą i namoczoną w wywarze bułką. Zemleć należy 3 razy! Dodać jajka, sól, pieprz, gałkę. Wymieszać, przełożyć do blaszki i piec ok 50 minut. Z tej porcji wychodzi 3 keksówki lub jedna duża blacha. Należy je napełniać do połowy wysokości, bo pasztet rośnie.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.8/ 10 (6 votes cast)
Pasztet z królika i wieprzowiny, 9.8 out of 10 based on 6 ratings
Podobne wpisy
Pasztet z cukinii
Królik
Buraczkowa z makaronem dla niemowlaków
Zrazy z karkówki z kapustą i papryką
Rolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarellą
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/03/6618/pasztet-z-krolika-i-wieprzowiny