ßßß
Smaczny pasztet domowej roboty. Najlepiej smakuje ze szczypiorkiem.Składniki1 cały królik0,7kg podgardla (wieprzowego)2 cebule2 czerstwe bułki3 jajkasólpieprzziele angielskielistek laurowygałka muszkatołowaSposób przygotowaniaKrok 1Królika i podgardle ugotować do miękkości z zielem i listkiem laurowym. Mięso obrać z kości i zemleć wraz z cebulą i namoczoną w wywarze bułką. Zemleć należy 3 razy! Dodać jajka, sól, pieprz, gałkę. Wymieszać, przełożyć do blaszki i piec ok 50 minut. Z tej porcji wychodzi 3 keksówki lub jedna duża blacha. Należy je napełniać do połowy wysokości, bo pasztet rośnie.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.8/ 10 (6 votes cast)Pasztet z królika i wieprzowiny, 9.8 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyPasztet z cukiniiKrólikBuraczkowa z makaronem dla niemowlakówZrazy z karkówki z kapustą i paprykąRolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarellą