Już kilka dnia temu naszła mnie ochota na krokiety. Ale nie takie zwykłe, mdłe krokiety...Tym razem postanowiłam nie smażyć ich wyłącznie w zwykły tradycyjny sposób (tj bułka tarta i jajko) ale użyłam do tego...Papirusu od Winiary :)Wyszło smacznie - no i znaczniej mniej roboty ! Krokiety były pysznie przyprawione.Farsz:ok 400g mięsa mielonego2 marchewkipor2 małe żółte papryczkisólpieprzpomarańczowykiełkirzodkiewki3-4 plastry sera żółtegoPapirus od firmy Winiary- u mnie u smaku paprykowymNaleśniki:3 jajkaok 1,5 szklanki mąki0,5 szklanki jogurtu naturalnego0,5 szklanki wody gazowanejsól - pół łyżeczkiłyżeczka cukruolejSos:ok 200ml jogurtu greckiego1 duża łyżka majonezu3 ząbki czosnkusólpieprzsuszony koperekNa wierzchu: niteczki chili SkworcuMięso mielone wrzucam na patelnie i podsmażam na odrobince oleju. Pora kroję w kosteczkę - dorzucam do mięsa. Marchew obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach - dodaję do reszty. Paprykę żółtą myję, usuwam pesteczki, kroję w kosteczkę i również dorzucam na patelnie. Całość podsmażam aż warzywa zrobią się miękkie i ładnie połączą z mięsem.W tam czasie robię naleśniki na słono. Miksuję ze sobą wszystkie składniki na gładką masę - najlepiej dość lejącą. Gdy ciasto jest zbyt gęste dolewam wody. Smażę spore naleśniki na odrobince oleju na rumiano z obu stron. Następnie na każdego usmażonego naleśnika układam około 3 spore łyżki farszu. Na to trochę kiełków i około pól plasterka sera żółtego. Całość zawijam w rulon, podwijając boki do środka.Każdy rulon kładę na Papirusie i smażę.Sos : do miski wlewam jogurt i majonez - mieszam. Czosnek obieram i wyciskam do jogurtu. Całość przyprawiam solą, pieprzem i koperkiem do smaku.Krokiety podaję na ciepło z sosem.