Idealne połączenie najbardziej lubianych ciast : szarlotki i sernika. Pycha!Składniki na ciasto:20 dag mąki tortowej14 dag masła8 dag cukru pudru2 jajka4 łyżeczki rumu1 łyżeczka proszku do pieczenia75 dag jabłekSkładniki na masę serową:25 dag tłustego białego sera5 dag masła8 dag cukru pudru1 jajko1 opakowanie budyniu waniliowego6 dag gęstej śmietany1 cukier waniliowy1 żółtko do smarowania ciastaWykonanie:Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem, zagnieść ciasto i przenieść w chłodne miejsce. W międzyczasie obrać jabłka i drobno posiekać. Ciasto rozwałkować, przenieść na przygotowaną blachę i podpiec na złoto.Ser dokładnie zmielić, masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń i cukier waniliowy.Następnie całość ucierać około 20 minut na jednolitą masę.Na podpieczonym spodzie wyłożyć jabłka, a na nie masę serową, którą smarujemy rozmąconym jajkiem ze z łyżką śmietany. Włożyć torcik do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 40 minut.