ßßß Cookit - przepis na Pikantna sałatka z awokado z parowaną w winie solą winegretem miodowo -musztardowym

Pikantna sałatka z awokado z parowaną w winie solą winegretem miodowo -musztardowym

nazwa

Wykonanie

Niepozorna ryba ale sałatka wyszła super!
Składniki
sola filet-200g
wino białe wytrawne -30 ml
czosnek do smaku
sól morska Kamis do smaku
Majonez -10g
awokado-1szt
czerwona cebula siekana-20g
chili-1/3szt
pasta curry zielona-5g
kolendra siekana-1 łyżka
oliwa z oliwek-40ml
musztarda delikatesowa Kamis -10g
ocet z białego wina-20ml
miód -10g
mieszanka salat Fit&Easy-100g
Papier do gotowania i smażenia Saga
Wykonanie
Przygotowanie winegretu
Oliwkę,musztardę,ocet i miód dokładnie zmiksować.Doprawić do smaku.
Przygotowanie soli
Filety z soli przyprawić solą i czosnkiem . Zawinąć szczelnie w papier
do smażenia z winem. Gotować lub smażyć kilka minut. Po wystudzeniu
lekko rozgnieść widelcem z majonezem.
Przygotowanie sałatki
Awokado obrać i pokroić w kostkę . Dodać cebulę,pastę
curry,siekaną kolendrę i chili. Doprawić solą dokładnie wymieszać z
częścią oliwy. Sałatkę z awokado i rozdrobioną solą kolejno
formować w krążki. Podawać z bukietem sałat polaną winegretem.
Autorem przepisu jest Wojciech Pasikowski, który pokazywał nam jak zrobić tę sałatkę w czasie warsztatów w Polskiej Akademii Kulinarnej.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/07/pikantna-saatka-z-awokado-z-parowana-w.html