Wykonanie
Nie znam osoby, która by nie znała jego smaku, no może poza moim Tatą, który określa się jedzeniowym tradycjonalistą i wszelkie tego typu potrawy nazywa wynalazkami. Dla mnie jednak, to żaden wynalazek, tylko tradycja kuchni meksykańskiej, którą uwielbiam i staram się jak mam tylko ochotę i możliwości kultywować jej smaki w moim domu. Polecam...
Składniki:2 dojrzałe
awokado2 łyżki orzeszków arachidowych1/2 szklanki posiekanej
kolendry1 mała
czerwona cebulakilkanaście
płatków suszonego
chili2 łyżki
soku z limonki1 ząbek
czosnkusoli morska do smaku
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół pozbawić pestki i łyżką wydrążyć miąższ do miseczki. Rozdrobnić widelcem, dodać
sok z limonki, pokrojoną w drobniutką kosteczkę
czerwoną cebulę,
płatki chili , zmiksowane
orzechy i posiekana
kolendrę. Doprawić ząbkiem
czosnku przeciśniętym przez praskę i
sola morską.Wymieszać i podawać z
chipsami lub wieloziarnistym
pieczywem. Smacznego!