Wykonanie
12 Mar hummus z
awokado0 LikesPodziel się:
Super połączenie hummusu i guacamole! Gęsty dip, który sprawdzi się idealnia zarówno do domowych burgerów, salatek jak i maczania przekąsek :)1 PUSZKA
CIECIERZYCY, odsączonej1 DOJRZAŁE, MIĘKKIE
AWOKADOŚWIEŻA
PIETRUSZKA lub
KOLENDRA, posiekane (2 łyżki)
SOK Z LIMONKI (2 łyżki)1 ZĄBEK
CZOSNKU (opcjonalnie)
OLIWA Z OLIWEK (2 łyżki)LODOWATA
WODA (3-4 łyżki)
SÓL (1/2 łyżeczki)
PŁATKI CHILLI (opcjonalnie – szczypta)Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do zyskania gładkiej, jednolitej masy. Przekładamy do miseczki, skrapiamy
oliwą, posypujemy
płatkami chilli/ posiekanymi świeżymi
ziołami. Gotowe!
grzanki z pysznym
oliwkowym pesto
hummus z pieczonym
czosnkiemnajprawdziwszy, 100% roślinny
smalec!Podziel się: