Zielony dip z awokado, który pasuje po prostu do wszystkiego. Używam go do domowych chipsów, surowych warzyw czy jako dodatku do burgerów. Kremowy, gęsty i smaczny. Dip z awokado można zrobić na różne sposoby jak na przykład hummus z awokado czy guacamole . Do dipu pasuje dojrzałe awokado. Można je wtedy łatwo zgnieść widelcem lub zmiksować.Dip z awokadoSkładniki:250 ml dipu1 awokado, duże2 ząbki czosnku1 czerwone chiligarść pokrojonych orzechóworzechów, u mnie pekan50 g jarmużu1 łyżka oliwysólo do smakusok z limonki do smaaktPokrój awokado i jarmuż. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Chili oczyść z nasion i pokrój. Dodaj łyżkę oliwy i zmiksuj wszystko za pomocą miksera. Dopraw dip sokiem z limonki i solą.Polecane przepisyPoświąteczny detox – przepis miesiącaPizza chipsy i hummus na ostroPesto z kolendry i nasion konopiPrzepis na domowy majonezPesto z jarmużu i migdałów