ßßß
W mojej rodzinie wszyscy uwielbiają jajka, mogliby jej jeść do każdego posiłku. Dziś wieczorem postanowiłam zrobić im przyjemność i przygotowałam pastę jajeczną z dodatkiem awokado. Domowa pasta to szybki i zdrowy pomysł na kolację lub śniadanie. W dodatku awokado zawiera witaminy: A, B 1, B 2, C, PP, K i H, kwas pantotenowy oraz wapń, fosfor i potas – dlatego warto je jeść. Zapraszam po przepis.Składniki:1 dojrzałe miękkie awokado3 jajka ugotowane na twardo1 łyżka oliwy z oliwek2 łyżki majonezu ( ja polecam Kielecki)1 łyżka soku z limonki1/2 ząbka czosnkusól, pieprzWykonanie:Jajka i awokado posiekać bardzo drobno i przełożyć do miski. Następnie doprawić je oliwą, majonezem, sokiem z limonki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i pokrojonym w plasterki awokado. Wierzch kanapki posypać świeżo zmielonym pieprzem i solą gruboziarnistą.