Wykonanie
Marka Pudliszki wzbogaciła swoją ofertę o
makarony.
Makarony Bogactwo Błonnika zawierają 4
razy więcej błonnika niż inne
makarony. Duża porcja zdrowia została zamknięta w klasycznym smaku
makaronów. Każdy, kto troszczy się o zdrowie i ładną sylwetkę, powinien szczególnie dbać o odpowiednią ilość błonnika w codziennej diecie -
makaron Pudliszki idealnie się do tego nadaje . Błonnik zapewnia uczucie sytości, co pozwala panować nad apetytem i łatwiej kontrolować dietę. Pomaga także w obniżaniu ciśnienia
krwi, poziomu cholesterolu w organizmie oraz ułatwia usuwanie toksyn z organizmu.
opakowanie
makaronu Pudliszki Bogactwo Błonnika (500g)4 ząbki
czosnku3 łyżki
oleju300 g
krewetekpół
limonkipuszka
mleczka kokosowegołyżeczka suszonej
trawy cytrynowejpo pół łyżeczki:
szafranu,
kolendry,
currykilkanaście
pomidorków koktajlowychpęczek
natki pietruszkisól,
kolorowy pieprzgarść
sezamuPrzygotowanie dania rozpocząć od obrania
krewetek - odciąć głowę, pozbyć się pancerzyków (zostawiając ostatni), a następnie odnóży oraz nacinając wierzch
krewetki po całej długości usunąć jelito, a na koniec umyć wszystkie
krewetki pod bieżącą
wodą.Nastawić w garnku
wodę z niewielką ilością
soli na
makaron.Na rozgrzany
olej wrzucić przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnek, chwilę smażyć i dodać posiekaną
papryczkę chili.
Krewetki skropić
sokiem z limonki i oprószyć
kolorowym pieprzem.Wrzucić
krewetki na patelnię do
czosnku i
chilli, smażyć minutę i wlać
mleczko kokosowe.Dodać
przyprawy -
trawę cytrynową,
szafran,
kolendrę i
curry.Mieszać aż sos zgęstnieje, pod koniec dodać pokrojone na połówki
pomidorki oraz posiekaną
natkę pietruszki.Jeśli trzeba doprawić sos z
krewetkami do smaku
solą i
pieprzem.Do wrzącej
wody wrzucić
makaron i gotować według czasu podanego na opakowaniu.
Makaron wyłożyć na talerz i polać go sosem z
krewetkami.Danie posypać uprażonym na patelni
sezamem.