Szaleństwa Anny ! Dziś wyjątkowo egzotycznie a wszystko za sprawką czarnego makaronu. Gdy tylko go zobaczyłam stwierdziłam, że musi być mój :) Nie wiem co Wy myślicie, ale dla mnie dodał on potrawie niecodzienność i oryginalność czyli to co tak na prawdę w kuchni ubóstwiam. Mleko kokosowe, zielona pasta curry, trawa cytrynowa i krewetki to mix który mogę jeść na okrągło.Składniki:- opakowanie krewetek- czarny makaron- papryka żółta, czerwona, zielona- mleko kokosowe- trawa cytrynowa- czosnek- pieprz, sól- olej do smażeniaPrzygotowanie:1. Papryki myjemy i kroimy na cieniutkie paseczki.2. Czosnek i białą część trawy cytrynowej również kroimy na drobno.3. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy na 2-4 min papryki aby troszkę zmiękły. Następnie zdejmujemy na osobny talerz.4.Krewetki myjemy solimy i pieprzymy, dodajemy czosnek wraz z trawą i podsmażamy. Po paru minutach dodajemy mleko kokosowe i ok. 1,5 łyżeczki pasty curry.5. Wrzucamy podsmażone wcześniej papryki - dusimy kilka minut delikatnie mieszając co jakiś czas.6. Gotujemy makaron wg instrukcji na opakowaniu.7. Ugotowany układamy na talerzu i polewamy sosem curry.SMACZNEGO !!!!