ßßß

Przygotowanie:Pulpeciki:Mięso mielone przełożyć do miski,wbić jajko,przecisnąć przez praskę ząbek czosnku,wsypać bułkę tartą oraz po jednej łyżeczce soli i pieprzu.Wyrobić masę mięsną rękoma,formować małe pulpeciki,obtaczać je w mące.Na patelni rozgrzać smalec,smażyć pulpeciki na rumiano.Zapiekanka:Grzyby namoczyć w wodzie,odstawić na 1 h.Wodę z pod grzybów przecedzić,odstawić.Grzyby pokroić w małe kawałki.Ryż ugotować na pół miękko.Ugotowane marchewki pokroić w małą kostkę.Ryż wymieszać dokładnie z marchewką,grzybami oraz solą ,pieprzem ,słodką i ostrą papryką.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,zalać przecedzoną wodą z pod moczenia się grzybów.Na wierzch zapiekanki ułożyć pulpeciki.Zapiekać pod przykryciem 15min po czym odkryć przykrywkę piec kolejne 15min.SmacznegoPost navigation← Wilgotne ,lekko słodkie ciasto z warzywami których w ogóle nie czuć.Fajna alternatywa przemycenia witamin dzieciom które chętnie zjadają domowe wypieki.Zapach i smak cynamonu jest w nim jak najbardziej na tak.Jego ważną zaletą jest fakt iż składniki dostępne są o każdej porze roku :)Chrupiący wierzch i miękki środek z dobrze wyczuwalnym smakiem sera i ziół. Najlepsze z samym masłem :) →