Wykonanie
U nas produkcje uszek już ruszyła...a u Was??Składniki;Ciasto;150 g
mąki,
jajko,ciepła
woda,
sól,Farsz;80 g
suszonych grzybów,30 g czerstwej
bułki,
bułka tarta,
cebula,
sól,
pieprzWykonanie;Składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wycinamy literatką małe kółeczka.
Grzyby myjemy i moczymy na kilka godzin w wodzie. Po tym czasie gotujemy aż wyparuje
wywar. .
cebule drobno siekamy i przyrumieniamy na
oleju.
Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.Przez maszynkę do mielenia przepuszczamy
grzyby,
cebulę i
bułkę. Dodajemy trochę
bułki tartej i przyprawiamy. uformowane uszka wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia.
potem jeszcze około 2 minut.