ßßß
 
            
        

 nadzieniegrzyby - lejkowiec dęty ok 3 kg2 jajkabułka tarta ok 5-6 łyżeksólpieprz1 cebulatłuszcz do smażeniaciasto1 kg mąki2 jajkaszczypta soliwodaGrzyby oczyścić i ugotować w dwu wodach odcedzić i dobrze osączyć. Zemleć w maszynce lub robocie. Kiedyś były siekane ręcznie) Dodać jajka bułkę tartą, sól i pieprz oraz przysmażoną na tłuszczu cebulkę, wymieszać dokładnie.
nadzieniegrzyby - lejkowiec dęty ok 3 kg2 jajkabułka tarta ok 5-6 łyżeksólpieprz1 cebulatłuszcz do smażeniaciasto1 kg mąki2 jajkaszczypta soliwodaGrzyby oczyścić i ugotować w dwu wodach odcedzić i dobrze osączyć. Zemleć w maszynce lub robocie. Kiedyś były siekane ręcznie) Dodać jajka bułkę tartą, sól i pieprz oraz przysmażoną na tłuszczu cebulkę, wymieszać dokładnie. Zagnieść ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki lub kwadraty i lepić dowolne pierogi nadziewane grzybamiPierogi ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z tłuszczem przysmażonym z cebulką.
Zagnieść ciasto. Wałkować cienko, wykrawać krążki lub kwadraty i lepić dowolne pierogi nadziewane grzybamiPierogi ugotować w osolonym wrzątku. Podawać z tłuszczem przysmażonym z cebulką.
