Wykonanie
Co prawda u mnie w domu jest to podstawowe danie wigilijne, które znika w moment, jednak idealnie sprawdzi się jako szybka przekąska - taka na "raz". Smażone
grzybki mają niesamowity smak, a ich przygotowanie nie jest trudne. Można je jeść na ciepło, ale podane na zimno też zachwycają. Polecam zrobić takie na imprezę (chociażby na Sylwestra) i w każdego
grzybka wbić wykałaczkę - tak żeby goście mogli je jeść jak koreczki. Na pewno będzie to "coś innego", coś o czym goście szybko nie zapomną i będą z chęcią pochłaniali każde ilości ;-)
Potrzebujemy:kapelusze
suszonych grzybówsól,
pieprzjajkomąkębułkę tartątłuszcz do smażenia
Suszone grzyby gotujemy w wodzie aż będą miękkie (około 20-30 minut). Wyjmujemy je z
wody i dość mocno doprawiamy, szczególnie
pieprzem -
grzyby lubią
pieprz:) Obtaczamy w
mące, następnie roztrzepanym
jajku i
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Gotowe! Idealne jako przystawki, przekąski lub dodatki do dań. No i nieocenione na Wigilię;)