Wykonanie
HomeZUPYDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEbarszcz ukraiński wegetariański

Dla wegetarian jak ja polecam barszcz ukraiński wegetariański. W
sumie róznica jest tylko ta że nie nagotowuje na niczymProdukty:– 2 marchwie– kawałek
selera– pół
cebuli– połowa
pora– kawałek
białej kapusty– ząbek, dwa
czosnku– 4
ziemniaki– łyżka
koncentratu pomidorowego lub pół puszki
pomidorów bez skórki– pół szklanki kwaśnej
śmietany 18% – łyżka
mąki–
sól ( ok. łyżeczki ),
pieprz ( można dodać na talerzu) – 3-4 kulki
ziela angielskiego – 2
liście laurowe – zielona
pietruszka do posypaniaWykonanie:
Fasolkę namaczamy na noc lub zagotowujemy i odstawiamy na 2 godziny do napęcznienia. Gotujemy
fasolę z
zielem angielskim,
pieprzem ziarnistym ,
liściem laurowym i
solą do miękkości w tej samej wodzie. .Dodaj pokrojone w kostkę lub słupki warzywa (oprócz
buraków) .
Buraki pieczemy każdy osobno w aluminiowej folii w piekarniku w temperaturze ok. 200 st. przez godzinę. Jeśli są duże – przekroimy każdy na pół. Po upieczeniu ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie słupki. . Dodajemy do
fasoli wraz z
koncentratem pomidorowym lub pogniecione widelcem na kawałki
pomidory z puszki.
Śmietanę mieszamy z mąką/niekoniecznie /, dodajemy łyżkę
wywaru. Zmniejszamy gaz i wlewamy zahartowaną
śmietanę. Sprawdzamy czy zupa jest wystarczająco kwaśna, jeśli mało, dodajemy
soku z cytryny. Nie doprowadzaj do wrzenia, ponieważ
buraki stracą kolor.Życzę smacznegoPowiązany przepis:
karkówka z
cebulą pieczona w piekarnikuzapiekanka z
ziemniaków i
mięsa mielonegoWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
