ßßß
SKŁADNIKI:ciasto francuskie 1 opakowaniepierś z kurczaka 1 sztpomidory z puszki 4 sztpieczarki 2 sztser żółty tarty 8 łyżeczekszpinak 6 łyżeczekpapryka czerwona 1/2 sztjajko 1 sztśmietana gęsta 1 łyżkaszpinak 6 łyżeczekprzyprawy do marynowania kurczaka: czosnek bazylia oregano olej 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Ciasto francuskie rozwałkować. Naczynia w których będziemy zapiekać wyłożyć ciastem – boki troszkę wyżej. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę , Posypać przyprawami , zalać łyżką oleju. Smażyć na rozgrzanej patelni. Naczynka wykładać warstwami: Kurczak , pomidor, łyżeczka żółtego sera tartego, plastry umytej pieczarki, łyżeczkę odsączonego szpinaku ( ja użyłam w puszce) krążki umytej, oczyszczonej czerwonej papryki. Górę przykryć masą w wymieszanego jajka, śmietany oraz pozostałego sera żółtego. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 40 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)