ßßß
Aromatyczna grochówka to dobry sposób na przemycenie trochę zdrowych ziaren do naszej diety.Składnikietap 11 szkl grochu łuskanego, połówki (bez moczenia)2,5l wody1 łyżeczka solietap 2kawałek boczku (pokroić w kostkę i podsmażyć)kawałek szynki wędzonej lub kiełbasy (pokroić w kostkę i podsmażyć)2 cebule (pokroić w kostkę i podsmażyć)listek laurowyziele angielskiepieprz (użyłam własnej mieszanki pieprzu ziarnistego)vegeta domowa1 łyżeczka majerankuetap 32 duże ziemniaki (pokroić w kostkę)1 duża marchewka (pokroić w kostkę)1 pietruszka (pokroić w kostkę)kawałek selera (pokroić w kostkę)Sposób przygotowaniaKrok 1Wsypać groch do zimnej wody. Gotować godzinę od momentu wrzenia.Krok 2Podsmażyć wędzonkę z cebulką na patelni. Dodać do zupy. Przyprawić.Krok 3Dodać pokrojone warzywa i gotować zupę jeszcze około pół godziny, aż groch zacznie się rozpadać i zupa zgęstnieje.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.0/ 10 (3 votes cast)Grochówka na wędzonce, 7 . 0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyBigos z młodej kapustyKociołek “Carski Trakt”Fasolka po bretońskuWędzona polędwicaZupa z dyni z ziarenkami