Wykonanie
Aromatyczna grochówka to dobry sposób na przemycenie trochę zdrowych ziaren do naszej diety.Składnikietap 11 szkl
grochu łuskanego, połówki (bez moczenia)2,5l
wody1 łyżeczka
solietap 2kawałek
boczku (pokroić w kostkę i podsmażyć)kawałek
szynki wędzonej lub
kiełbasy (pokroić w kostkę i podsmażyć)2
cebule (pokroić w kostkę i podsmażyć)
listek laurowyziele angielskiepieprz (użyłam własnej mieszanki
pieprzu ziarnistego)
vegeta domowa1 łyżeczka
majerankuetap 32 duże
ziemniaki (pokroić w kostkę)1 duża
marchewka (pokroić w kostkę)1
pietruszka (pokroić w kostkę)kawałek
selera (pokroić w kostkę)Sposób przygotowaniaKrok 1Wsypać
groch do zimnej
wody. Gotować godzinę od momentu wrzenia.Krok 2Podsmażyć wędzonkę z
cebulką na patelni. Dodać do zupy. Przyprawić.Krok 3Dodać pokrojone warzywa i gotować zupę jeszcze około pół godziny, aż
groch zacznie się rozpadać i zupa zgęstnieje.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.0/ 10 (3 votes cast)Grochówka na wędzonce, 7 . 0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyBigos z
młodej kapustyKociołek “Carski Trakt”
Fasolka po bretońsku
Wędzona polędwicaZupa z dyni z ziarenkami