Wykonanie

Bardzo
czekoladowe muffiny z
bananowym nadzieniem dla fanów słodkości. Warto upiec je dzieciom w dniu ich święta, które już za kilka dni.Składniki2 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
cukru3 łyżki
kako2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soli2 łyżeczki
cukru wanilinowego3/4 szklanki
oleju1/2 szklanki
mleka3 łyżki
jogurtu naturalnego (użyłam greckiego)2
jajka2
bananyDekoracja1 tabliczka
mlecznej czekolady1
wafelkowy batonik (u mnie
orzechowy Gimmi :D)Sposób przygotowaniaKrok 1Wszystkie składniki suche wymieszać w większej miseczce. Składniki mokre połączyć dokładnie w drugiej.Przelać składniki mokre do suchych i wymieszać.Krok 2
Banany pokroić na kawałki, ja pokroiłam
banana wzdłuż i
potem na kilka mniejszych części. Tak aby wyszło około 20 kawałków.Krok 3Do każdej z foremek nalewamy po pół łyżki ciasta, wtykamy kawałek
banana i zalewamy łyżką masy.Z podanych proporcji wyszło mi około 24 wyrośniętych babeczek.Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.Krok 4Gdy muffiny ostygnąć udekorować je
czekoladą rozpuszczoną w kąpieli
wodnej i posypać pokruszonym
wafelkiem. :)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 7.7/ 10 (6 votes cast)Podwójnie
czekoladowe babeczki z
bananami, 7.77.7 out of 10 based on 6 ratingsPodobne wpisyMuffiny z
jogurtem greckimMarcepanowe babeczki z
rumemKakaowe babeczki z KarmiKorzenne babeczkiMuffiny
czekoladowe z polewą
cytrynową