Wykonanie
            Ciasta 
czekoladowe, poza tym, że świetnie smakują, to wspaniale pachną. W czasie ich pieczenia po domu rozchodzi się przyjemny, przywołujący miłe wspomnienia aromat... Jeśli masz w domu małego cukiernika, zaproponuj maluchowi dekorowanie babeczek. Będzie przy tym mnóstwo śmiechu i zabawy :)Składniki:- 2 szklanki 
mąki pszennej- 1/2 szklanki 
cukru- 1/3 szklanki 
oleju- szklanka 
mleka- tabliczka 
czekolady- 2 
jaja- 2 łyżeczki 
proszku do pieczenia- 2 łyżki 
kakao- szczypta 
soli- wszelkiego rodzaju słodkie posypki, kolorowe lukry itp.- miska, sito, ostry nóż, mikser, łyżkę, foremki i papilotki

Wykonanie:1. Przy pomocy noża siekam 
czekoladę na drobne kawałki.2. 
Jaja ucieram z 
cukrem na jednolitą masę. Jeśli chcemy przyspieszyć ten proces możemy zastosować "łaźnię 
wodną" (
jaja i 
cukier miksujemy w misce, którą wkładamy do garnka z gotującą się 
wodą).3. Do mikstury dodaję 
mleko i 
olej. Dokładnie mieszam.4. Dodaję 
mąkę, 
proszek do pieczenia, 
kakao i 
sól, dokładnie miksuję.5. Na końcu, wciąż miksując, wrzucam posiekaną 
czekoladę.6. Papilotki układam na blaszce, a następnie za pomocą łyżki wlewam do nich ciasto.7. Piekarnik rozgrzewam do temperatury ok. 180 st. C. Piekę ok. 20 minut.8. Po wystudzeniu, dekoruję.
