ßßß
Choć połączenie marchewki z muffinkowym ciastem może się niektórym wydawać trochę dziwne, to zapewniam że jest ono absolutnie pyszne.Babeczki są słodkie, mięciutkie i delikatne, idealne na zimowy wieczór z książką.Składniki1/2 szklanki mleka1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (pokrojonej w drobre kawałeczki)1/4 szklanki cukru kryształu1 łyżeczka proszku do pieczenia1 2/3 szklanki marchewki (startej na drobnych oczkach)2 jajka1 łyżeczka sody1,5 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki olejuSposób przygotowaniaKrok 1Wymieszać łyżką składniki suche w większej miseczce. Składniki mokre w drugiej, mniejszej miseczce również delikatnie wymieszać łyżką.Krok 2Do składników suchych przelać składniki mokre i połączyć je delikatnie mieszając.Krok 3Nakładać do 2/3 wysokości foremek i piec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.9/ 10 (7 votes cast)Muffiny marchewkowe, 9.99.9 out of 10 based on 7 ratingsPodobne wpisyMuffiny czekoladowe z polewą cytrynowąKakaowe babeczki z KarmiKorzenne babeczkiMuffiny z jogurtem greckimPodwójnie czekoladowe babeczki z bananami