Wykonanie
Choć połączenie
marchewki z muffinkowym
ciastem może się niektórym wydawać trochę
dziwne, to zapewniam że jest ono absolutnie pyszne.Babeczki są słodkie, mięciutkie i delikatne, idealne na zimowy wieczór z książką.Składniki1/2 szklanki
mleka1/2 tabliczki
gorzkiej czekolady (pokrojonej w drobre kawałeczki)1/4 szklanki
cukru kryształu1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 2/3 szklanki
marchewki (startej na drobnych oczkach)2
jajka1 łyżeczka
sody1,5 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
olejuSposób przygotowaniaKrok 1Wymieszać łyżką składniki suche w większej miseczce. Składniki mokre w drugiej, mniejszej miseczce również delikatnie wymieszać łyżką.Krok 2Do składników suchych przelać składniki mokre i połączyć je delikatnie mieszając.Krok 3Nakładać do 2/3 wysokości foremek i piec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.9/ 10 (7 votes cast)Muffiny
marchewkowe, 9.99.9 out of 10 based on 7 ratingsPodobne wpisyMuffiny
czekoladowe z polewą
cytrynowąKakaowe babeczki z KarmiKorzenne babeczkiMuffiny z
jogurtem greckimPodwójnie
czekoladowe babeczki z
bananami