ßßß
1 i 3/4 szklanki mąki pszennej, u mnie Mąka Szyma nowska tortowa, ty p 4501 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżki kakao1/2 szklanki cukru1 szklanka mleka1/2 szklanki oleju, u mnie Polski Olej rzepakowy1 jajko1 tabliczka mlecznej czekolady1/2 tabliczki gorzkiej czekolady1. W jednej misce łączymy ze sobą składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier. W drugiej dokładnie mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jajko. Składniki mokre wlewamy do składników suchych i mieszamy drewnianą łyżką tylko do połączenia składników.2. Czekoladę siekamy. 3/4 czekolady dodajemy do masy, mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na 3/4 wysokości. Posypujemy pozostałą czekoladą.3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

