Na taką zupę dziś miałam ochotę. Bardzo lekka, bardzo gorąca, aromatyczna warzywami.KrupnikSkładniki1 kość wieprzowa1 cebulakawałek selera (zetrzeć na tarce)kawałek pora (pokroić w plasterki)1 pietruszka (zetrzeć na tarce)4 marchewki (zetrzeć na tarce lub pokroić na kawałeczki)2-3 ziemniaki (pokroić w kostkę)0,5 szkl kaszy jęczmiennejsólpieprzziele angielskiedomowa vegetalistek laurowyświeża natka pietruszkiSposób przygotowaniaKrok 1Nalać do garnka ok 3 l zimnej wody i włożyć mięso. Kiedy się zagotuje zebrać szum. Przyprawić, wrzucić pokrojone warzywa. Gotować aż będą prawie miękkie. Na 15 min przed końcem dodać kaszę. Gotową zupę podawać posypaną natką pietruszki.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.0/ 10 (1 vote cast)Krupnik, 9 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyZupa serowaZupa kurkowa z rozmarynemZupa z zielonej soczewicy i pomidorówZupa jarzynowaZupa krem z pieczonej papryki