ßßß Cookit - przepis na Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie smażonych winogron i gruszki

Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie smażonych winogron i gruszki

nazwa

Wykonanie

Krucha i soczysta polędwiczka bardzo dobrze komponuje się ze smażonymi owocami. Do tego można zrobić sałatkę z rukoli i pyszny obiad gotowy.
Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie smażonych winogron i gruszki
Składniki
2 średnie polędwiczki wieprzowe
2 kiści winogron jasnych lub ciemnych
3 średnie gruszki
3 łyżki galaretki z czerwonej porzeczki (opcjonalnie)
3 łyżki miodu
sos sojowy
pieprz, sól do smaku
oliwa
masło
Sposób przygotowania
Krok 1
Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki. Marynujemy w : 4 łyżki sosu sojowego, miód, sól i pieprz. Odstawiamy na min. 1 godzinę (a najlepiej na noc). Gotowe polędwiczki smażymy na maśle z 1 łyżką oleju. Gruszki kroimy na połówki, wykrajamy środek. Wraz z winogronami dusimy na maśle około 5 minut. Podajemy z polędwiczką.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)
Polędwiczka wieprzowa w towarzystwie smażonych winogron i gruszki, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Podobne wpisy
Polędwiczka w musztardzie
Schab z ziołowo- czosnkowym masłem
Zrazy z karkówki z kapustą i papryką
Strogonow
Schab w sosie śmietanowo-musztardowym
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/4467/poledwiczka-wieprzowa-w-towarzystwie-smazonych-winogron-i-gruszki