Wykonanie
Mięsko najpierw zamarynowane..a
potem pieczone..pycha..
mięsko piekłam w papierze Saga ..
mięsko pieczone w papierze jest mięciutkie, soczyste..pycha..na zdjęciu jeszcze ciepłe..[z zimnego chyba już nie zdążyłabym zrobić zdjęcia].50 dkg
schabu,
polędwicy lub
karkówki1 ząbek
czosnkusól,
pieprzvegetamajeranek2-3 łyżki
oliwy z oliwekCzosnek przecisnąć przez praskę,dodać
przyprawy i
oliwę.Wymieszać wszystko razem, natrzeć
mięso i zawinąć w papier Saga i włożyć do lodówki na kilka godzin lub na noc.Następnie
mięso wyjąć z lodówki i ogrzać do temperatury pokojowej.Podsmażyć na gorącej patelni z każdej strony i piec we wcześniej nagrzanym do 160ºС piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy temperatura wewnątrz porcji
mięsa osiągnie 78ºС. Pod koniec pieczenia można
mięso rozwinąć z papieru[ ja tak zrobiłam].Ostudzić .