ßßß
Składniki:– 900g chudej karkówki,– 900g schabu bez kości,– ok. 12g soli,– świeżo zmielony pieprz,– 1 opakowanie (36g) przyprawy np. do gyrosa,– 1 duża posiekana drobno cebula,– 3 średnie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,– 2 płaskie łyżeczki majeranku,– 2 jaja,– 1 łyżka oliwy z oliwek.Panierka:- otręby pszenne.Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy jak ciasto. Formujemy różne kształty, obtaczamy w otrębach pszennych i układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (my na I poziom od dołu) – pieczemy 25min z jednej i 15 minut z drugiej strony. Panierka staje się chrupiąca a wnętrze jest przyjemnie miękkie.Smacznego!