ßßß Cookit - przepis na Karkówka pieczona z czosnkiem i cebulą

Karkówka pieczona z czosnkiem i cebulą

nazwa

Wykonanie

Po raz kolejny domowa wędlina.. Tym razem krucha karkówka z cebulą i dużą ilością czosnku. Dla mnie połączenie idealne. To mięso nadaje się i na kanapki, po całkowitym wystygnięciu. Ale też idealnie sprawdzi się w grubszych plastrach w sosie do obiadu. Polecam!
Składniki :
* około kg karkówki bez kości
* pół główki czosnku
* cebula
* ulubione przyprawy - u mnie sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie :
Mięso dobrze natrzeć przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić najlepiej na noc do lodówki. Mięso obłożyć cebula, całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na godzinę w 180 stopniach.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/05/karkowka-pieczona-z-czosnkiem-i-cebula.html