Męska kuchnia w niedzielnym wydaniu. Na pewno zaspokoi kulinarne żądze naszych Panów.Składnikimięso w marynacie5 plastrów karkówki ((w biedronce są gotowe, bardzo smaczne))sólpieprzbazyliaoreganodowolne przyprawy ((ja dodałam grill ziołowy))2 ząbki czosnku (pokroić w platerki)mąka (do obtoczenia mięsa przed podsmażeniem)sos3 średnie cebule (pokroić w piórka)1 mały talerzyk grzybów (można użyć mrożonych, pokrojonych)vegetasólpieprz2 pomidory (pokroić w kawałki, poddusić i przetrzeć przez sitko)ketchup1 duża łyżka śmietanyodrobina startego sera (do posypania na wierzch)Sposób przygotowaniaKrok 1Gotowe plastry karkówki przyprawić i odstawić do lodówki.Krok 2Grzyby i cebulkę podsmażyć. Dodać przecier z pomidorów, trochę ketchupu i przyprawy. Zabielić śmietaną.Krok 3Karkówkę obtoczyć w mące. Obsmażyć na złoty kolor i przełożyć do naczynka żaroodpornego. Podlać odrobinę tłuszczem i zalać sosem. Zetrzeć ser na wierzch.Krok 4Zapiekać do miękkości, 0,5 godz - 45 minut. W praktyce do ugotowania ziemniaków ;)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)Karkówka pod leśnym runem, 9.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisySchab duszonyPulpety w sosie koperkowymKiełbaski w chilliKarkówka z suszonymi pomidoramiBabka ziemniaczana a’la pizza