Wykonanie
1 stycznia 2015Składniki:1kg.
karkówki w kawałku3 ząbki
czosnku pokrojone w plasterkiMarynata:5 przeciśniętych przez praskę ząbków
czosnku1 łyżka
bazylii i
oregano1 łyżka
ziół prowansalskich1 łyżeczka
soli i
pieprzu2 łyżki
oliwy z oliwek1/2 łyżeczki
chiliPrzygotowanie:
Karkówkę umyć , osuszyć , pokroić w plastry.Każdy plaster
mięsa delikatnie rozbić.Składniki marynaty połączyć razem , zaleć
mięso , wymieszać.Odstawić do lodówki na 3-4h. lub na noc.Rozgrzać patelnię grillową lub zwykłą usmażyć
mięso wraz z plastrami
czosnku na rumiano.Usmażone
mięso wraz z tłuszczem wytworzonym na patelni przełożyć do garnka , zalać
wodą.Dusić
bitki 30 min.Podawać z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation←
Banalna lecz bardzo smaczna i syta propozycja podania naleśników na obiad.Delikatne kotlety o wyrazistym smaku. →