Wykonanie
            Przygotowanie takiej 
oliwy nie zajmuje dużo czasu, a w efekcie otrzymujemy aromatyczną, 
ziołowo-
czosnkową oliwę do sałatek, surówek, 
pomidorów z 
bazylią, czy 
mozzarelli. Ja użyłam 
bazylii, 
oregano, 
czosnku i 
soli.Składniki:250 ml 
oliwy z oliwek,gałązka świeżej 
bazylii,pół łyżeczki 
soli,kilka listków świeżego 
oregano,3 ząbki 
czosnkuPrzygotowanie:

Do dzbanuszka lub słoiczka włożyć opłukaną 
bazylię, 
oregano, pokrojone ząbki 
czosnku i wsypać 
sól. Całość zalać 
oliwą. Zamknąć pokrywką lub korkiem i wstrząsnąć. Podawać do sałatek, 
pomidorów z 
mozzarellą.
