ßßß
Delikatny, kruchy schab w warzywnej otoczce. Miła odmiana od zwykłego schaboszczaka.Składnikikilka plastrów schabu (delikatnie potłuc)sólpieprz1 papryka czerwona1 spora cebula2 ząbki czosnkukawałek cukinii (nieobowiązkowy, ale ja lubię ją w każdym daniu )szczypta słodkiej papryki (dla koloru)majeranekvegeta2 łyżeczki przecieru pomidorowego1 łyżka mąki1 łyżka śmietanySposób przygotowaniaKrok 1Obsmażyć plastry na gorącym tłuszczu. Dodać warzywa i również je lekko obsmażyć. Zalać wodą, przyprawić. Dusić około godziny, do miękkości mięsa. Na koniec zaprawić mąką i śmietaną.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 4.9/ 10 (10 votes cast)Schab duszony, 4.9 out of 10 based on 10 ratingsPodobne wpisyKarkówka pod leśnym runemKiełbaski w chilliPulpety w sosie koperkowymSchab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertemPaczuszki schabowe