Wykonanie

składniki na 2 porcjesos:20 dag
karkówki3 łyżki
mąkipół puszki
pomidorów krojonych
cebula3
pieczarkiząbek
czosnku1 łyżka
papryki słodkiejsól,
pieprzplacek:6 ziemniakój jako2 łyżki
kaszy mannysól,
pieprz2 łyżki
śmietany,
koperekkarkówkę,
cebulę,
pieczarki pokroić w kostkę usmażyć, przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami
wody, dodać
przyprawy i dusić aż
mięso będzie miękkie, na koniec podać pokrojony w plasterki
czosnek,
pomidory i
mąkę, dusić 5 minut,
ziemniaki obrać i zetrzeć (na małych oczkach), dodać
jajko,
sól,
pieprz,
kaszę i dobrze wymieszać,smażyć 2 duże placki na dobrze rozgrzanym
oleju,usmażony placek ułożyć na płaskim talerzu, na połowę placka wyłożyć połowę farszu, przykryć druga połówką, złożyć, wierch posmarować
śmietaną i posypac
koperkiem, to samo zrobić z drugim plackiem.