ßßß
Składniki:4 podudzia lub 2 udka z kurczaka1 ząbek czosnku1 łyżeczka słodkiej papryki w proszkusól, pieprzNa sos:1 cebula20 dag pieczarek1 marchewka2 ząbki czosnku1 kostka rosołowaśmietana2 łyżki mąkiSposób przygotowania:1. Umyty drób obsypać papryką, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Odstawić na minimum 15 minut. Następnie obsmażyć mięso na patelni.2. Cebulę posiekać, zeszklić w rondelku na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić chwilę.3. Do rondelka wlać 1,5 szklanki wody, dodać też marchewkę startą na tarce jarzynowej.4. Do sosu dodać mięso, czosnek i kostkę rosołową. Wszystko gotować, aż mięso będzie miękkie.5. Śmietanę (2-3 łyżki), wymieszać z mąką i odrobiną zimnej wody. Wlać do sosu. Zagotować.Smacznego!!Źródło: Moje gotowanie